Formula osobnosti (Razgovor v pismach) - Levi, Vladimír Lvovič: 1938-; Linzbothová-Krupová, Elena: 1939-; Krížik, Ján: 1943-; Huščová, Naďa (Bratislava Smena, 1985)
V publikácii sa autor venuje závislosti psychiky od fyziológie ľudského tela, upozorňuje na súčasný nezdravý trend vzďaľovania sa človeka od prirodzeného spôsobu života a prihovára sa za jeho návrat k prírode. Poukazuje na dôležitosť pohybu, potrebu fyzicky zaťažovať organizmus, správne sa stravovať a využívať slnko, vodu, vzduch. Pre čitateľa bude iste zaujímavé sledovať bližší výklad techniky autogénneho tréningu a iných relaxačných prvkov pri liečení a prevencii chorôb, odstraňovaní trémy, strachu a nespavosti.
Výber z obsahu: Po sedení. Úbohé múdre telo. Povedz mi, čo ješ. Pandorina skrinka. Nočné konzílium. Nezmeškajte stretnutie so sebou.
Keywords: psychológia; psychológia osobnosti; osobnosť; terapia; vývin osobnosti; formovanie osobnosti; tréma; strach; nespavosť; relaxácia; problémy psychické; príručky psychologické; spoločenské vedy; Levi, Vladimír Lvovič (ruský lekár, psychiater a spisovateľ. Rovnako sa venuje výtvarnému umeniu a hudbe. Je známy predovšetkým vďaka svojim popularizujícím knihám o psychológiu. * 18.11.1938 Moskva, Rusko -)