Jazdci z Wyomingu: Príbehy z divokého západu (Wyoming) - Grey, Zane, 1872-1939; Krupa, Viktor, 1936-; Pavlíková, Marta; Vozák, Martin (Bratislava Šport, 1991)
Andrew Bonning prišiel na drsný západ, aby skúsil šťastie. Musel sa rýchlo naučiť ako prežiť. Stretol tu Marthu Ann a zistil, že je iná ako si myslel. Záujem o ňu má aj Texas. Andrew sa musí postaviť nebezpečnému McCallovi, ktorý prenasleduje strýka Marthi Ann a snaží sa ho priviesť na mizinu.
Keywords: romány autorské; dobrodružné romány; westerny; Grey, Zane (americký autor najlepšie známy pre jeho populárnych dobrodružných románov a príbehov, ktoré podali idealizovaný obraz Divokého západu. Povolaním zubný lekár. Nar. 31.01.1872 Zanesville, Ohio, USA - 23.10.1939 Altadena, Kalifornia, USA); Krupa, Viktor (slovenský jazykovedec, ktorý pracuje v oblasti všeobecnej a orientálnej jazykovedy, typológie, folkloristiky, japonistiky. Prekladá z orientálnych literatúr, najmä mytológiu a ústnu slovesnosť, 23.12.1936 Nové Mesto nad Váhom, Slovensko -); próza; americká literatúra - texty