Vyzvedač storočia: Kto je: Stirlitz, Liebel, Fred, Colins, Goldfuss, Abel? - Milovanovič, Nikola (Pravda, 1981)
Kniha je dramatickým rozprávaním o práci sovietskej rozviedky. Proti reakčnej propagande, ktorá sa pokúša o +rehabilitáciu+ nacizmu, autor presvedčivo ukazuje boj sovietskej kontrarozviedky proti organizátorom zločinu a nacistickej špionáže. Čerpá zo spoľahlivých prameňov, na základe ktorých sa mu podarilo stvárniť činnosť sovietskeho rozviedčika. Zavedie čitateľa o niekoľko rokov naspäť, keď v Nemecku prevzali moc nacisti, do čias, keď zúrila druhá svetová vojna a boj v zákulisí nebol o nič bezpečnejší ani menej riskantný než na otvorenom bojisku. Oboznamuje nás s kariérou Himmlera, Goringa, Goebbelsa, Kaltenbrunnera, Schellenberga a jeho osobitného spravodajcu Johanna Liebela, v činnosti ktorého sa nám prelína osud nám už známeho Stirlitza.