Na tajnom fronte - Vinarov, Ivan, 1896- (Pravda, 1986)
Bulharský generál Ivan Vinarov vo svojich memoároch približuje čitateľovi prácu v sovietskej rozviedke, pri plnení dôležitých a riskantných úloh pred vnútorným i vonkajším nepriateľom. Autorovi sa podarilo opísať bohatú činnosť doma, na balkánskom fronte, ale aj na Ďalekom východe, v Šanghaji, ako aj v mnohých európskych krajinách, pôsobenie vo Viedni, Paríži, Lisabone, dokonca aj v Prahe.