Óda na poslednú a prvú - Lukáč, Emil Boleslav, 1900-1979 (Klub milovníkov poézie, 1967)
Povojnová zbierka básní,v ktorej sa snažil zobraziť zápas ľudstva o naplnenie myšlienok o slobode, rovnosti a bratstve...