Stroskotanci z lode Wager - Krupa, Viktor, 1936- (Klub mladých čitateľov, 1980)
Dobrodružný príbeh o útrapách posádky lode Wager. Loď stroskotá na nehostinnom chilskom pobreží, a tí čo sa neutopili, musia bojovať, aby si zachránili aspoň holé životy.