Tri krásavice: Lužickosrbská ľudová rozprávka : (Tři rjanolinki) - Wornar, Jan (Mladé letá, 1988)
Tri krásavice je lužickosrbská ľudová rozprávka o dvoch bratoch - Andrejovi a Jánovi. Ján bol múdrejší než Andrej, rodičia ho mali radšej. Bratia sa preto škriepili, vadili, až sa napokon už nemohli ani vidieť, ani cítiť. Nakoniec sa dohodli, že sa vyberú do sveta a každý bude hľadať svoje šťastie...