Veselé vtáčie rozprávky : (Ptáčkoviny) - Malinský, Zbyněk, 1923-2005 (Klub mladých čitateľov, 1981)
Rozprávky o vtáčikoch a ich veselých príbehoch. Ako sa vtáčikovia sťažovali na zaspatú jar a napokon ju prebudil škovránok svojím spevom, ako chcel mať drozdík kohútie perie a napokon kikiríkal, ako kukučka liečila chorú borovicu a napokon musel prísť na pomoc strachopúd, ako si juričky pomýlili slniečko s citrónovou zmrzlinou, alebo ako si nevedel bocian poradiť s bábätkom, ktoré mal dopraviť domov namiesto sanitky...