Veselé vtáčie rozprávky (Ptáčkoviny) - Malinský, Zbyněk, 1923-2005; Haľamová, Maša, 1908-1995; Kállay, Dušan, 1948-; Dudášová, Viera (Bratislava Mladé letá, 1981)
Rozprávky o vtáčikoch a ich veselých príbehoch. Ako sa vtáčikovia sťažovali na zaspatú jar a napokon ju prebudil škovránok svojím spevom, ako chcel mať drozdík kohútie perie a napokon kikiríkal, ako kukučka liečila chorú borovicu a napokon musel prísť na pomoc strachopúd, ako si juričky pomýlili slniečko s citrónovou zmrzlinou, alebo ako si nevedel bocian poradiť s bábätkom, ktoré mal dopraviť domov namiesto sanitky...
Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; rozprávky o prírode; rozprávky o zvieratách; Kállay, Dušan (slovenský grafik, akademický maliar, 19.6.1948 Bratislava -); Malinský, Zbyněk (český spisovateľ, 07.02.1923 Praha - 07.03.2005 Praha); próza; česká literatúra - texty; Haľamová, Máša, vyd. Mária Pullmanová (slovenská poétka, autorka literatúra pre mládž, prekladateľka, 28.8.1908 Blatnica - 17.7.1995 Bratislava); pre čitateľov od 9 rokov