Myšlení a řeč - Vygotskij, Lev Semionovič: 1896-1934 (Státní pedagogické nakladatelství, 1976)
Výber z diela významného ruského psychológa, jedného z autorov, ktorí výrazne ovplyvnili súčasné chápanie vývojovej, sociálnej a kultúrnej psychológie i pedagogiky v celom svete.