Deti z podzemia (V durnom občestve) - Korolenko, Vladimír Galaktionovič; Klimová, Mária, 1926-; Kolčáková, Běla, 1937-; Ballová, Vlasta (Bratislava Mladé letá, 1974)
Príbeh pre deti, o kamarátstve medzi chudobnými deťmi a bohatým synom sudcu.
Pre čitateľov od 11 rokov.
Keywords: poviedky autorské; poviedky o deťoch; sociálne poviedky; Kolčaková, Běla (česká ilustrátorka. Nar. 1937 v Prahe -); próza; ruská literatúra - texty; pre čitateľov od 11 rokov