Zaviaty vlak: Dramatický príbeh detí na školskom výlete - Lovrak, Mato, 1899-1974 (Mladé letá, 1972)
Dramatický príbeh detí na školskom výlete. Román preložili do mnohých rečí. Bol aj zdramatizovaný, uvedený v rozhlase a na mnohých detských scénach. Stal sa klasickým detským a mládežníckym románom a dobre ho poznajú deti všetkých juhoslovanských národov a národností...