Veselí zajkovia: Bájky - Michalkov, Sergej Vladimirovič, 1913-2009; Slobodníková, Kveta, 1939-; Kostra, Ján, 1910-1975; Feldek, Ľubomír, 1936-; Turan, Ján, 1932-; Zimka, Ondrej, 1937-; Linzbothová-Krupová, Elena, 1939- (Bratislava Mladé letá, 1972)
Knižka obsahuje bájky a básničky. Bájky preložila Kveta Slobodníková a verše prebásnili: Ján Kostra, Ľubomír Feldek a Ján Turan. Ilustroval Ondrej Zimka.
Pre čitateľov od 7 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; básne pre deti; bájky ruské; ruské rozprávky; poézia; Michalkov, Sergej Vladimirovič (bol ruský dramatik, spisovateľ, autor ruskej hymny. Jeho dvaja synovia Andrej Končalovskij a Nikita Michalkov sú známi ruskí herci a režiséri, jeho manželka Natalia Petrovna Končalovská je poetka a prekladateľka. * 13.03.1913 Moskva, Rusko - 27.08.2009 Moskva, Rusko); Zimka, Ondrej (slovenský akademický maliar, grafik, ilustrátor, 29.11.1937 Turzovka, na Kysuciach -); Kostra, Ján, pseudonymy Ján Medník, Ján Robur, Kristián Benko (slovenský básnik, maliar, esejista, prekladateľ a autor literatúry pre deti a mládež, 04.12.1910 Turčianska Štiavnička - 05.11.1975 Bratislava); próza; ruská literatúra - texty; Turan, Ján, manželka - Jana Šrámková, syn - Adrijan Turan (slovenský spisovateľ pre deti a mládež, básnik, textár, prekladateľ, riaditeľ divadla. * 13.02.1932 Úľany nad Žitavou, Slovensko -); Linzbothová-Krupová, Elena (slovenská prekladateľka); pre čitateľov od 7 rokov