Zvieratká športujú : (Zvířatka sportují) - Malinský, Zbyněk, 1923-2005 (Klub mladých čitateľov, 1986)
Ako psy hrali futbal, Ako šli slimáky na výlet, Ako žabiak predvádzal skoky do vody, Ako sa blchám zapáčil basketbal, Ako zajac bežal opreteky, Ako ježko hral hokej, Ako sa bystrušky zachránili veslovaním, Ako jazvec behal stredné trate...