Zabudnutý čert - Drda, Jan, 1915-1970 (Mladé letá, 1988)
Rozprávková komédia o počlovečenom čertovi, ktorý začal pracovať a naučil se mať rád jednoduchých a dobrých obyvateľov chudobnej dedinky. S jeho pomocou odhalia ľudia arcidiabla vydávajúceho sa za farára a snažiaceho sa zvádzať ich k hriechu pomocou vedeckej psychológie.