Záhadné príhody pána Tragáčika : (Pan Samochodzik i templariusze, Niesamowity dwór) - Nienacki, Zbigniew, 1929-1994 (Stopy, 1982)
V tejto knihe nájdete dva príbehy Pán Tragáčik a templári a Strašidelný kaštieľ. V oboch musí pán Tragáčik rozlúštiť množstvo záhad, čeliť nepríjemným protivníkom, vyviaznuť z nebezpečných pascí. Dobrých pomocníkov nachádza v šikovných a všímavých deťoch, ktoré neraz zbadajú to, čo jemu uniklo. A tak spoločnými silami hľadajú dômyselne ukrytý poklad templárov a usilujú sa odhaliť tajomstvo starého kaštieľa, v ktorom sa dejú veľmi čudné veci.