Labutie pierko - Florian, Miroslav, 1931-1996 (Klub mladých čitateľov, 1982)
Na svete sa deje toľko, že je škoda dlho spať. Dokonca i obyčajné stratené labutie pierko dokáže všeličo rozprávať, keď sa vy dokážete dívať okolo seba a rozumieť veciam.