Tekovské povesti - Melicher, Jozef, 1929-2008 (Korene, 1989)
Obsahuje stodvadsaťtri beletristicky spracovaných ľudových povestí z tekovskej oblasti v troch skupinách ľ príbehy historické v kapitole Dávne chýry, príbehy poverové v časti Každá mátoha inak máta a príbehy humoristické v bloku Smiech nie je hriech. Záverečná časť Slovo na záver je vlastne hodnotiacou štúdiou o folklóre a povestiach.