Dialógy na križovatkách: Psychológia a životná cesta - Fabián, Dušan; Rapoš, Ivan (Križovatky, 1978)
Je rozdiel medzi spokojnosťou, úspešnosťou a šťastím? Kedy prestáva byť človek normálny a duševne zdravý? Je fetovanie choroba? Má aj psychológ problémy? Ako povolanie vplýva na človeka? Aké sú najčastejšie problémy vysokoškolákov? Čo podmieňuje úspech na skúške? Ako ľudia riešia vzájomné konflikty? Podľa čoho si človek vyberá partnera? Aké sú najčastejšie sexuálne problémy? Na tieto a mnoho ďalších otázok nájdete odpoveď v knihe.