Lieskové oriešky - Sabatier, Robert, 1923-2012 (Spoločnosť priateľov krásných kníh, 1995)
Román francúzskeho autora, v ktorom nás autor zavedie do kraja na hornej Loire, kde malý Olivier z parížskeho Montmartru prežíva prázdniny. Detským i očami spoznáva vidieckych ľudí, ich zvyky, nárečie a najmä počúva legendy a príbehy...