Lieskové oriešky - Sabatier, Robert, 1923-2012; Hirnerová, Oľga, 1943- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1995)
Román francúzskeho autora, v ktorom nás autor zavedie do kraja na hornej Loire, kde malý Olivier z parížskeho Montmartru prežíva prázdniny. Detským i očami spoznáva vidieckych ľudí, ich zvyky, nárečie a najmä počúva legendy a príbehy...
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; chlapčenské romány; Sabatier, Robert (francúzsky spisovateľ. Písal romány, eseje, zbierky aforizmov a básní. Nar. 17.08.1923 z Paríž, Francúzsko -); rodinné prostredie; próza; francúzska literatúra - texty