Činnosť, vedomie, osobnosť : (Dejateľnosť. Soznanije. Ličnosť) - Leontiev, Alexej Nikolajevič, 1903-1979 (Veda, 1979)
V knihe sa demonštrujú prednosti marxistickej metodológie v riešení základných problémov súčasnej psychológie, a to na základe psychologicko-filozofického objasňovania troch kategórií: činnosti, vedomia a osobnosti.