Činnosť, vedomie, osobnosť (Dejateľnosť. Soznanije. Ličnosť) - Leontiev, Alexej Nikolajevič, 1903-1979; Mikulajová, Marina (Bratislava Veda, 1979)
V knihe sa demonštrujú prednosti marxistickej metodológie v riešení základných problémov súčasnej psychológie, a to na základe psychologicko-filozofického objasňovania troch kategórií: činnosti, vedomia a osobnosti.
Keywords: psychológia; osobnosť; vedomie; filozofia; činnosť; štúdie marxistické; metodológia; Leontiev, Alexej Nikolajevič (bol sovietsky vývojový psychológ a zakladateľ teórie činnosti. * 18.02.1903 Moskva, Rusko - 21.01.1979 Moskva, Rusko)