Príčina smrti neznáma: Výber svetových kriminálnych poviedok - Hilton, James, 1900-1954; Ellin, Stanley, 1916-1986; Peters. Steven; Reilly, Helen, 1891-1960; Vickers, Roy, 1889-1965; McConnor, Vincent, 1907-1999; Carr, John Dickson, 1906-1977; Swinnerton, Frank Arthur, 1884-1982; Blochman, Lawrence G., 1900-1975; Woolrich, Cornell, 1903-1968 (Máj, 1971)
Svetoznámi autori kriminálnych poviedok, zaradených do tohto výberu, zavedú milovníkov vzrušujúcej literatúry do najpestrejších prostredí.