Umenie byť samým sebou : (Iskusstvo byť soboj) - Levi, Vladimir Lvovič: 1938- (Križovatky, 1980)
Autor v knihe poukazuje na význam sebapoznávania a sebahodnotenia, vysvetľuje mnohé psychické procesy v človeku a radí, ako ich využívať pre svoj rozvoj. Väčšina ľudí ani netuší, že existujú možnosti zámerného vyvolávania emócií, odstraňovania nervového napätia, prekonávania pocitov vlastnej menejcennosti, strachu z vystúpenia na verejnosti atď. Zdôrazňuje tiež potrebu vedomej psychoregulácie pomocou autogénneho tréningu.