Umenie byť samým sebou (Iskusstvo byť soboj) - Levi, Vladimir Lvovič: 1938-; Sadloňová, Oľga; Krížik, Ján: 1943- (Bratislava Smena, 1980)
Autor v knihe poukazuje na význam sebapoznávania a sebahodnotenia, vysvetľuje mnohé psychické procesy v človeku a radí, ako ich využívať pre svoj rozvoj. Väčšina ľudí ani netuší, že existujú možnosti zámerného vyvolávania emócií, odstraňovania nervového napätia, prekonávania pocitov vlastnej menejcennosti, strachu z vystúpenia na verejnosti atď. Zdôrazňuje tiež potrebu vedomej psychoregulácie pomocou autogénneho tréningu.
Keywords: psychológia; psychológia osobnosti; osobnosť; sebapoznanie; psychohygiena; sebazdokonaľovanie; psychoanalýza; štúdie psychologické; spoločenské vedy; Levi, Vladimír Lvovič (ruský lekár, psychiater a spisovateľ. Rovnako sa venuje výtvarnému umeniu a hudbe. Je známy predovšetkým vďaka svojim popularizujícím knihám o psychológiu. * 18.11.1938 Moskva, Rusko -)