Bájky : (Basni Sergeja Michalkova) - Michalkov, Sergej Vladinirovič, 1913-2009 (Kruh milovníkov poézie, 1982)
Bájky známeho autora, v ktorých prostredníctvom satiry a humoru, kladie dôraz na výchovnú funkciu umenia. Kniha obsahuje bájky veršované (Morský moriak, Problém osla, Vrana a gunár, Bezočivý zajac, atd..) a bájky v próze (Opatrní capi, Bocian a žaba, Ako zaskočilo hadovi boa, atď.)...