Dva metre pod zemou. Bábka pre mŕtveho : (Six Feet Under. Puppet For A Corpse) - Simpson, Dorothy, 1933- (Zelená knižnica, 1989)
Románové príbehy Dorothy Simpsonovej možno označiť za pokojné detektívky. Vychádzajú zo skutočného života, odohrávajú sa v reálnom prostredí súčasného anglického vidieka a sú zaľudnené plejádou plnokrvných malomestských postavičiek. Popri odhalení páchateľa kladie autorka dôraz na objasnenie motívov vraždy. Toto psychologizujúce pozadie prípadu je rovnako dôležité ako vecné dôkazy. V prvom príbehu sa stretávame s vraždou nenápadnej starej dievky utláčanej panovačnou matkou. Hoci všetko nasvedčuje tomu, že žila dvojakým životom, pravou príčinou jej smrti sú vlastne pokrivené ľudské vzťahy. V druhom príbehu ide o zdanlivo nezmyselnú samovraždu úspešného lekára. Pri vyšetrovaní vyjdú najavo niektoré podozrivé momenty, ktoré vrhnú na prípad celkom nové svetlo.