Plnosť - Milčák, Marián, 1960- (Nová poézia, 1993)
Zbierku Plnosť charakterizuje inšpirácia biblickou prorockou antikou. Prorocký ohlas v zbierke si pripúšťa bližšie, identifikuje sa s jej mravným odkazom a na tomto základe formuluje svoju introspekciu a skepticko-bezútešný tón vlastnej nedokonalosti: "tu som // som ten / ktorý nedvíhal ruky / nad chlebom / rozseknutým na dvoje // nečistý // nečistý za táborom / (v krajine mlieka / a medu) // nepribližujte sa / tu som // som tu / a počúvam / uchom namočeným / do krvi".