Plnosť - Milčák, Marián, 1960-; Grečner, Dušan, 1944-; Sedlák, Emil, 1938-; Moravčík, Štefan, 1943- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1993)
Zbierku Plnosť charakterizuje inšpirácia biblickou prorockou antikou. Prorocký ohlas v zbierke si pripúšťa bližšie, identifikuje sa s jej mravným odkazom a na tomto základe formuluje svoju introspekciu a skepticko-bezútešný tón vlastnej nedokonalosti: "tu som // som ten / ktorý nedvíhal ruky / nad chlebom / rozseknutým na dvoje // nečistý // nečistý za táborom / (v krajine mlieka / a medu) // nepribližujte sa / tu som // som tu / a počúvam / uchom namočeným / do krvi".
Keywords: básne autorské; lyrické básne; poézia; slovenská literatúra - texty; Milčák, Ján (slovenský lekár a spisovateľ, píše pre deti i dospelých. * 09.01.1935 Levoča, Slovensko -); Sedlák, Emil (slovenský grafik, ilustrátor, maliar. * 05.04.1938 Spišské Podhradie, Slovensko -); Grečner, Dušan (slovenský akademický maliar, grafik, ilustrátor, autor poštových známok, žiaka Albína Brunovského. Nar. 21.08.1944 Skalica, Slovensko -); Moravčík, Štefan (slovenský básnik, prozaik, esejista a prekladateľ, 22.12 1943 Jakubov -)