Volá sa Julietta : (Strannyje vzroslyje) - Minčkovskij, Arkadij (Mladé letá, 1967)
Kniha zobrazuje život dievčaťa z detského domova a rodiny Riabinovcov. Volá sa Julietta. Vlastne predtým sa tak nevolala a nevolá sa tak ani teraz...