Na poľovníckom chodníčku - Georgiev, Atanas; Miklášová, Vlasta; Krásl, Jiří, 1928-2004; Krásl, Jiří, 1928-2004; Rajský, Milan, 1924- (Bratislava Príroda, 1980)
Na poľovníckom chodníčku, to je kniha o živote, aký je. Zaujmú tu najmä postavy poľovníkov, tých z povolania i amatérov. Sú to ľudia, ktorí zabíjajú zvieratá, a teda by to mali byť naoko záporné postavy. Pravda, sú aj takí, aj v knihe sa nájdu pytliaci, zurvalci, podvodníci...Ale vo svojej podstate je poľovník človek, ktorému pôsobí najväčšie vzrušenie nie zabíjanie, ale napomáhanie životu.
Pre čitateľov od 14 rokov.
Keywords: poviedky autorské; poľovnícke poviedky; literárne antológie; próza; slovenská literatúra - texty; pre čitateľov od 14 rokov; Krásl, Jiří (český akademický maliar, výtvarník kresleného seriálu Kulišáci, ktorý tvoril pre časopis ABC podľa scenára Jaroslava Foglara, ilustrátor príbehov o prírode. * 11.01.1928 Praha, Česko - 11.01.2004 Praha, Česko)