Raz ťa vezmem k moru (Al mare con la ragazza) - Scerbanenco, Giorgio, 1911-1969; Štefánková, Mária, 1951-; Rosmány, Karol, 1937-; Matuštíková, Alena (Bratislava Smena, 1985)
Kriminálny román o láske od autora známej detektívnej série Duca Lamberti.
Keywords: romány autorské; detektívne romány; romány o láske; próza; Scerbanenco, Giorgio, vlastným menom Volodymyr-Giorgio Šerbanenko (bol talianský spisovateľ a novinár. * 28.07.1911 Kyjev, Ukrajina - 27.10.1969 Miláno, Taliansko); talianska literatúra - texty