Případ "E" - Fiala, Vladimír, 1920-1993 (Eso, 1980)
Hlavným námetom špionážneho románu, dotýkajúceho sa osudov našich emigrantov, je ekonomická diverzia v čs. zahraničnom obchode, v ktorej pozadí stojí britská tajná služba.