Boje a návraty - Fajtl, František, 1912-2006 (Eso, 1987)
František Fajtl bol český pilot, ktorý velil niekoľkým stíhacím leteckým jednotkám zahraničného odboja počas druhej svetovej vojny na západnom aj východnom fronte. Knihu Boje a návraty tvoria poviedky o veselých i vážnych životných osudoch niekoľkých československých pilotov v leteckej vojne na Západe.