Tiene minulosti : (Zapłatka na zakręcie) - Siesicka, Krystyna (Východoslovenské vydavateľstvo, 1981)
Román poľskej autorky adresovaný dospievajúcej mládeži. Mada a Martin sa zoznámia počas prázdnin. Ich vzťah prerastie v lásku, no Martin má za sebou vážny trestný poklesok. Bojí sa to povedať Made a tak sa dostáva do konfliktu s vlastným svedomím...