Keby bol svet drozdom : (Ha a világ rigó lenne) - Weöres, Sándor (Mladé letá, 1988)
Prekladateľovi sa najväčšmi zapáčili také autorove verše, s ktorými vám pri ich čítaní bude veselo, napríklad Ovčia škola, Zadubenec Demeter, Prekáračka, Odzemok, s ktorými vám bude milo, napríklad Kvietok fialky, Keď zablýska búrka v mrakoch, Lejak, Srnček, alebo ktoré obohatia váš svet a naplnia vám ho novými farbami. Nuž, čítajte si verše tohoto veľkého básnika pre radosť, pre krásu i pre potešenie.