Čo kocúrik napriadol - Turan, Ján, 1932- (Mladé letá, 1987)
Zreteľný dialogický princíp týchto básní, ktorý má svoj pôvod vo folklórnych hrách. V prvej hre medveď, rozprávač, deti. V druhej mlynár a deti, atď. Básne sú teda nielen na čítanie. Môžu si ich kolektívne predvádzať predovšetkým deti v materských školách, družinách či divadelných krúžkoch. Zvieratká - bábky si deti samy urobia, nakreslia, vystrihnú.