Muž na balkóně 3. diel: 10 románov o zločine : (Mannen pä balkongen) - Sjöwall, Maj, 1935-; Wahlöö, Per, 1926-1975 (Svoboda, 1987)
Tretí príbeh z desiatich detektívok pod súhrnným názvom Romány o zločine od švédskej dvojice, ktorý patrí do série o pracovnom teame štokholmských kriminalistov, pod vedením komisára Martina Becka. Detektívka opisuje prácu policajného aparátu v prípade beštiálnych vrážd detí v štokholmských mestských parkoch. Sociálno-kritický zámer autorov je zvýraznený dokonalým odromantizovaním zločinu i práce vyšetrovateľov zámerne vecným štýlom.