Božie korene : (Guds Rötter) - Svedelid, Olov, 1932-2008 (Labyrint, 1984)
Na štokholmskú políciu sa obracajú zúfalí rodičia 15. ročných dievčat a chlapcov, ktorí sa stratili z domu nevedno kam. Vyšetrovanie postupne odhaľuje o čo ide a polícia sa dostáva na stopu organizácie, ktorá využíva nevyrovnanosť a dôverčivosť mladých ľudí. Navyše sa zdá, že s činnosťou organizácie súvisí aj neobjasnená vražda. Vyšetrovanie vedie sympatický vyšetrovateľ Roland Hassel.