Božie korene (Guds Rötter) - Svedelid, Olov, 1932-2008; Smidová, Silvia, 1947-; Longauer, Ľubomír, 1948-; Herman, Hviezdoslav, 1922-2000 (Bratislava Smena, 1984)
Na štokholmskú políciu sa obracajú zúfalí rodičia 15. ročných dievčat a chlapcov, ktorí sa stratili z domu nevedno kam. Vyšetrovanie postupne odhaľuje o čo ide a polícia sa dostáva na stopu organizácie, ktorá využíva nevyrovnanosť a dôverčivosť mladých ľudí. Navyše sa zdá, že s činnosťou organizácie súvisí aj neobjasnená vražda. Vyšetrovanie vedie sympatický vyšetrovateľ Roland Hassel.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; kriminálne romány; detektívne romány; próza; švédska literatúra - texty; Svedelid, Olov (švédsky spisovateľ. Nar. 26.08.1932 - 22.08.2008)