Rozprávky pani husi : (Contes) - Perrault, Charles, 1628-1703 (Z rozprávky do rozprávky, 1982)
Charles Perrault sa stal slávnym práve vďaka Rozprávkam pani Husi, hoci on sám im zvláštny význam nepripisoval. Autor rozpráva svoje príbehy deťom a sám sa nad nimi usmieva. Jeho jazyk je prostý, vyhýba sa lacnej fantázii v obraze i v slove. Každá rozprávka sa dobre skončí a pán Perrault pridáva nakoniec aj veršované ponaučenie.