Veršostrojček - Rojček, František, 1949- (Osveta, 1989)
Ja, tvoj priateľ ujo Rojček, nosím v hlave veršostrojček. Ten robí v nej také rýmy, že sa mi až z uší dymí! Čo vymýšľa teraz? Fíha! Svet veršov je táto kniha. A pred tebou prvá strana je do neho zlatá brána.