Farba vraždy. Muž,ktorý zavraždil sám seba. Hráči a hra : (The Color of Murder. The Man Who Killed Himself. The Players and the Game) - Symons, Julian, 1912-1994 (Zelená knižnica, 1984)
Tri detektívky známeho britského autora, ktorý je vo svojej tvorbe originálny a nekonvenčný. Príbehy nazerajú na svet zločinu z hľadiska páchateľa. Autor skúma psychológiu zločincov, rozoberá pohnútky ich činov a skúma ako zločin deformuje ich osobnosť.