Príbeh doktora Fausta - Zajac, Peter, 1946-; Štrasser, Ján, 1946-; Johanidesová, Oľga, 1942-; Ferková, Hana, 1927-2005 (Pradávne príbehy, 1979)
svetoznámeho čarodejníka a černokňažníka, ako sa upísal diablovi, aké medzitým zažil neobyčajné dobrodružstvá, ako si ich sám pripravil a vyvolal až do jeho posledných dní.