Zaprášené histórie - Bohúň, Emo, 1899-1959 (Slovenský spisovateľ, 1985)
Novinár Emo Bohúň /1899-1959/ miloval Bratislavu, dôverne poznal všetky jej uličky, staré paláce, ovládal osudy ich majiteľov. Vedel koľko bolo v minulom storočí v Prešporku krajčírov, plesov, kde boli stanice konskej železnice, ako sa volali richtári, poznal tisíc drobností zo života Bratislavy, ale najmä - vedel o nich nesmierne živo písať.