Povedz mi to ešte raz: Zborník ukrajinskej a slovenskej prózy - Kava, Viktor; Baloghová, Magda, 1945-; Pavuľaková, Nataša; Moric, Rudo, 1921-1985; Dubay, Orest; Imro, Igor, 1943-; Dudášová, Viera; Hollá, Danica (Mladé letá, 1985)
Autori v rozličných polohách a rozličným prístupom stvárnili námety z čias vojny a odboja týchto dvoch hrdých národov, ukrajinského a slovenského, proti hitlerovskému fašizmu.