Verlioka : (Verlioka) - Kaverin, Veniamin Aleksandrovič, 1902-1989 (Nová sovietska tvorba, 1985)
Rozprávka nielen pre deti. Veď či len deti túžia, aby na svete zvíťazilo dobro a pravda? V Kaverinovej rozprávke dobro víťazí - a navyše okrem splnenia tejto trošku detskej túžby nájde v nej dospelý čitateľ splnenie svojich túžob po dobrej literatúre, po radostnej hre s predstavami, slovami, po vtipe a dobromyseľnom humore, ale aj po satirických šľahoch na naše večné i dnešné slabosti.