Kliatba Čierneho brala - Repko, Jozef, 1940- (Mladé letá, 1975)
Dobrodružný román sleduje v dvoch dejových rovinách osudy partizánov, priamych účastníkov Slovenského národného povstania, a príbehy partie chlapcov - ich synov, ktorí po tridsiatich rokoch idú po stopách bojov a s pomocou Bezpečnosti pátrajú po neznámych hrdinoch a odhaľujú, kto v dobe bojov zradil.