Kliatba Čierneho brala - Repko, Jozef, 1940-; Rappensbergerová-Jankovičová, Naďa, 1936-; Baloghová, Magda, 1945- (Bratislava Mladé letá, 1975)
Dobrodružný román sleduje v dvoch dejových rovinách osudy partizánov, priamych účastníkov Slovenského národného povstania, a príbehy partie chlapcov - ich synov, ktorí po tridsiatich rokoch idú po stopách bojov a s pomocou Bezpečnosti pátrajú po neznámych hrdinoch a odhaľujú, kto v dobe bojov zradil.
Pre čitateľov od 11 rokov.
Keywords: romány autorské; dobrodružné romány; detektívne romány; vojnové romány; druhá svetová vojna; Slovenské národné povstanie; romány pre mládež; próza; slovenská literatúra - texty; Repko, Jozef (slovenský spisovateľ, prozaik, dramatik, učiteľ, novinár, 12.10.1940 Trenčín -); Rappensbergerová-Jankovičová, Naďa (slovenská výtvarníčka, akademická maliarka, grafička, keramička, insitné umenie, ľudové umenie, 24.01.1936 Kokava nad Rimavicou -); pre čitateľov od 11 rokov; Baloghová, Magda (slovenská poétka literatúry pre deti a mládež, prekladateľka. Nar. 30.10.1945 Nové Mesto nad Váhom -)